اعضای هیات علمی
کارکنان
دانشجویان
دانش آموختگان
العربیه
ENGLISH
*
جستجو در وب
دوباره تلاش کنید
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره دانشگاه
obj_templateuni_block156
معاونت ها
معاونت آموزشي و تحصيلات تكميلي
معاونت پژوهشي و فناوري
معاونت فرهنگي و اجتماعي
معاونت دانشجويي
معاونت اداري و مالي
دانشكده ها و مراكز پژوهشي
obj_templateuni_block258
فهرست اعضاء
اعضاي هيات علمي
منابع علمي و كتابخانه
obj_templateuni_block260
امور بين الملل
مديريت همكاري هاي علمي و بين الملل
پذيرش دانشجويان خارجي
ساير واحدها
obj_templateuni_block261
ساختمان جديد كتابخانه مركزي دانشگاه الزهرا (س) افتتاح شد
ارسال شده در تاریخ
1396/10/06
ساعت
10:12
كتابخانه مركزي دانشگاه الزهرا (س) بعدازظهر روز سه شنبه مورخ 5 دي ماه 96 با حضوردكتر اشرف بروجردي، مشاور رئيس جمهور و رئيس كتابخانه ملي و دكتر مهناز ملانظري، رئيس دانشگاه الزهرا (س)، معاونين، جمعي از مسئولان، استادان، كتابداران و دانشجويان اين دانشگاه افتتاح شد. مسئولان بعد از بازديد از كتابخانه مركزي در سالن بانو امين مركزهمايش هاي بين المللي اين دانشگاه گرد هم آمدند و به سخنراني پرداختند.
در ابتداي مراسم دكتر ملانظري، رئيس دانشگاه الزهرا افتتاح كتابخانه مركزي را قدمي در راه فراهم سازي پيش زمينه هاي ترويج علم بيان كرد و از دكترعلي رحماني، معاون اداري و مالي دانشگاه درخواست كرد تا گزارشي از ساخت كتابخانه مركزي ارائه نمايد. دكتر رحماني بيان كرد: تلاش و فعاليت ها براي راه اندازي و ساخت كتابخانه مركزي در دو فاز (فاز اول از 30 مهر 93 تا 16 آبان 94 و فاز دوم (آماده سازي نهايي) از 16 آبان 94 تا امسال ) آغاز و انجام شد. وي فضاي كل كتابخانه مركزي را در حدود 6890 مترمربع عنوان كرد و ادامه داد: زيرزمين كتابخانه (مركز اسناد و پايان نامه ها) 1275 مترمربع، طبقه همكف 875 مترمربع، نيم طبقه همكف (براي بخش اداري و رياست كتابخانه) حدود 650 متر، طبقه اول 945 مترمربع، طبقه دوم 980 مترمربع، طبقه سوم 975 مترمربع و طبقه چهارم 980 مترمربع است.
رحماني با بيان اينكه بهاي تمام شده ساخت و تجهيز كتابخانه 17 تا 19 ميليارد تومان بوده است، گفت: فلسفه اصلي كتابخانه اين است كه بتواند امكان دسترسي به اطلاعات و پژوهش ها را فراهم كند و آنها به گونه اي به اشتراك گذاشته شوند لذا ترجيح ما اين است كه پايان نامه ها را تبديل به فايل هاي الكترونيك كنيم و فضاي زيرزمين اختصاص يافته به آنها را براي موارد ديگري به كار بريم. به گفته وي، با راه اندازي كتابخانه مركزي فضاي كتابخانه اي موجود در دانشگاه از 2392 مترمربع به 6890 مترمربع ارتقاء يافته است. معاون اداري و مالي دانشگاه الزهرا (س) گفت: در گام اول، اين كتابخانه از 7صبح تا 9 شب و پنجشنبه ها به صورت دو شيفت خدمت رساني مي كند، اميدواريم كتابخانه يك مزيت نسبي براي دانشگاه و جذب هرچه بيشتر دانشجويان به كتاب و فضاي كتابخانه شود.
دكتر زويا آبام، رئيس كتابخانه مركزي دانشگاه الزهرا (س) سخنران بعدي مراسم به بيان تاريخچه تأسيس كتابخانه پرداخته و گفت: كتابخانه مركزي اين دانشگاه در سال 1343 با تعدادي از كتاب هاي اهدايي تاسيس شد و تا تابستان امسال در دو ساختمان مجزا با مساحت 2392 متر فعاليت داشت. در حال حاضر علاوه بر 110 هزار كتاب موجود در دانشكده ها، كتابخانه مركزي حدود 140 هزار كتاب دارد و مجموعا 250 هزار كتاب فارسي و لاتين در دانشگاه الزهرا (س) موجود است.
وي ادامه داد: درحال حاضر 10000 نسخه چاپي و 3500 نسخه ديجيتالي شده پايان نامه، 60000 كتاب الكترونيكي و 940 عنوان نشريه (490 نشريه فارسي و 450 نشريه لاتين) در كتابخانه دانشگاه قابل دسترس است و برنامه داريم نسخه هاي نشريات را هم در آينده ديجيتالي كنيم.
در ادامه برنامه دكتر عزمي، عضو هيأت علمي دانشكده فني و مهندسي دانشگاه تحت عنوان "خدمات Desktop as a service براي كتابخانه ديجيتال" سخنراني و به مولفه هاي كتابخانه ديجيتال اشاره كرد. وي توضيحات مبسوطي در جهت لزوم تبديل كتابخانه هاي سنتي به ديجيتال و گام برداشتن به سوي كتابخانه هوشمند و دانشگاه هوشمند بيان نمود.
دكتر اشرف بروجردي، رئيس كتابخانه ملي سخنران بعدي اين مراسم با اشاره به اهميت و حفظ ارزش دانش بشر بر روي كاغذ، سنگ و غيره از گذشته هاي دور، اظهار داشت كتاب و كتابخواني و نوشته و نوشتن در دين مبين اسلام بارها و بارها مورد تكريم قرارگرفته است. وي گفت: معجزه دين ما كتاب قرآن است و اين اهميت امر مكتوب را نشان ميدهد. در قرآن كريم به قلم و آنچه مينگارد قسم يادشده كه اهميت نگاشتن، حفظ و نشر دانش بشري را نشان ميدهد. وي با اشاره به اينكه امروز كتابخانهها حافظه بشري هستند و آثار چندين هزارساله تمدن بشر در آنها حفظ ميشود، گفت: محافظت از دانش بشري در قالب اسناد و كتاب به يك سرمايه ملي تبديلشده كه كشورها به اين جمعآوري و حفاظت مباهات ميكنند و افتخار فرهنگي بسياري از ملت ها حفظ نسخ و كتاب هاي قديميشان است؛ در ايران هم 3 يا 4 مركز واقعي از منابع خطي قديمي محافظت مي كنند، مثلا كتابخانه ملي افتخار حفاظت از 38 هزار نسخه خطي را به عنوان گنجينه و سرمايه دانش بشري دارد. وي ادامه داد كتابخانه ملي محل طرح و ارائه تفكر و نظرات انديشمند است و از همه متفكران دعوت ميكنيم تا در كتابخانه ملي به بيان انديشههاي خود و به تضارب آرا بپردازند و در اين مسير همه متفكران و منتقدان آنان مي توانند از همه امكانات موجود كتابخانه ملي بهره ببرند.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي انتشار دانش را يكي از مهمترين اقدامات فرهنگي دانست و گفت: كتابخانه محل انتشار دانش است و بايد براي ايجاد اين فضا به دانشگاه الزهرا و دكتر ملانظري تبريك گفت.
وي افزود: كتابخانه ملي براي برگزاري و برپايي نشستها و كارگاههاي مشترك با دانشگاه الزهرا و ساير دانشگاه و نهادهاي علمي و پژوهشي آمادگي كامل دارد.
بروجردي يكي از مشكلات و آسيبهاي اجتماعي امروز را جداي نسلها و حتي افراد خانواده از هم دانست و گفت: افتراق خانواده و وابستگي جوانان به فضاي مجازي به مرحلهاي رسيده است كه بايد راهكاري جدي براي آن انديشيد، قطعاً يكي از اين راهحلها گسترش فرهنگ كتابخواني و بهرهمندي از كتاب است. كتابخواني در خانواده عامل گفتگوي جمعي است و اين عامل خود در ارتباط و انتقال دانش بشري مؤثر است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي با اشاره به اينكه سرانه مطالعه كتاب در ايران بسيار كم است، گفت: بايد با گسترش فضاي كتابخواني به جبران اين ضعف و نقص كمك كنيم. چراكه دانش بشري تنها از طريق مطالعه و اندوخته قابل اكتساب است و مسير ديگري ندارد.
درپايان مراسم نيز از دست اندركاران و تلاشگران راه اندازي و فعاليت كتابخانه مركزي تقدير و تشكر به عمل آمد.
ارسال کننده:
تعداد بازدید:
1882
تصاویر مرتبط:
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تمامي حقوق سايت براي
دانشگاه الزهرا ( س )
محفوظ است.
تاريخچه
رشته هاي تحصيلي
نقشه فضاي داخلي دانشگاه
رياست دانشگاه
افتخارات
نقشه وب سايت
روساي پيشين
شهداي دانشگاه
تور مجازي
هيات امناء
خبرنامه دانشگاه
مجموعه تصاوير
نمودار سازماني
امكانات دانشگاه و جاذبه هاي اطراف
سرود دانشگاه
چشم انداز و ماموريت
50 سال تلاش علمي
فيلم دانشگاه
برنامه راهبردي و عملياتي دانشگاه
گزيده فعاليت ها
شماره هاي تماس
سند اخلاقي دانشگاه
پرسش هاي متداول
انتقادات و پيشنهادات
انتصابات
الزهرا در رسانه هاي خبري
آدرس :
تهران، خيابان ده ونك، دانشگاه الزهرا ( س )
تلفن :
982188044040+
كدپستي :
1993893973
نمابر :
982188035187+
ارسال نظرات و پيشنهادات :
pr@alzahra.ac.ir
دانشكده ادبيات
دانشكده الهيات
دانشكده تربيت بدني و علوم ورزشي
دانشكده علوم اجتماعي و اقتصادي
دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي
دانشكده علوم رياضي
دانشكده علوم زيستي
دانشكده فني و مهندسي
دانشكده فيزيك و شيمي
دانشكده هنر
شعبه اروميه
پژوهشكده زنان
پژوهشكده مطالعات اقتصادي
كتابخانه مركزي
سامانه مجلات
كتاب هاي انتشارات
تازه هاي كتابخانه مركزي
سامانه سيمرغ
فروش اينترنتي كتاب
بانك هاي اطلاعاتي
راهنماي استفاده از سيمرغ
كتابخانه دانشكده ها
راهنماي كتابخانه ديجيتال
دفتر رياست و روابط عمومي
مديريت برنامه،بودجه،تحول اداري و بهره وري
مديريت امور حقوقي
مديريت همكاري هاي علمي و بين المللي
مركز ارزيابي و پايش عملكرد
مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات
مركز رشد واحدهاي فناور
مركز بين المللي آموزش زبان فارسي به غير فارسي زبانان
دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري
مديريت امور اداري و پشتيباني
دبيرخانه هيات اجرايي جذب
ستاد شاهد و ايثارگر
صندوق رفاه اعضاي هيات علمي
انجمن دانش آموختگان
بسيج كاركنان
دختران ايران زمين
حوزه علوم اسلامي
كلينيك مشاوره و روانشناسي