تعاملات دانشگاهی ایران و عراق

ارسال شده در تاریخ 1402/11/06
تعاملات دانشگاهی ایران و عراق

وارد که می‌شوی هیاهوی دخترانه فضا محوت می‌کند، اینجا پر از جذابیت‌های خوشگل دخترانه است، جامعه‌الزهرای عراق هم با چشمانی مشتاق غرفه‌های نمایشگاه را بررسی می‌کنند. در این بین شلوغ‌ترین غرفه نمایشگاه، غرفه دانشجویان دانشگاه الزهراست، از لباس و روسری گرفته تا صنایع دستی ایرانی. پنجره‌ای کوچک برای معرفی فرهنگ ایرانی برای دختران عراقی. تعاملات دخترانه اینجا جذاب است، یکی از مسئولان غرفه می‌گوید: در این نمایشگاه شاهد استقبال خوبی توسط دانشجویان عراقی بودیم. در ابتدا آن ها از اینکه در قسمتی از دانشگاه خودشان بخشی منقش به پرچم ایران می دیدند شگفت زده می شدند جامعه دانشجویی که ما با آن ها روبرو هستیم از قشر دانشگاهی اعم از اساتید و کارکنان دانشگاه و دانشجویان هستند.
وی می‌افزاید: اغلب افراد در مواجهه با ما بسیار خوشحال می شوند. برخی تمام تلاششان را می کردند که با ما ارتباط برقرار کنند و وقتی موفق می شدند با زبان انگلیسی با ما صحبت کنند از علاقه خود به ایران و تمایل شدید به فرهنگ ایرانی و بازدید از ایران می گفتند. وقتی که ما از آن ها دعوت می کنیم به تهران بیایند خیلی خوشحال می شوند
اقبال عمومی دختران عراقی این دانشگاه بیشتر به سمت صنایع دستی ایرانی مثل قلمکاری، گلدوزی و جواهردوزی است و بسیاری از آن ها به دنبال راه ارتباطی با ایرانی ها هستند. اینجا دخترها به هر زبانی دوست دارند با همدیگر ارتباط برقرار کنند، از فارسی و عربی که بگذری به انگلیسی و حتی زبان اشاره می‌رسی.
یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه الزهرا می‌گوید: در کل می توان گفت که استقبال بسیار خوبی رادر این نمایشگاه از سوی دانشجویان و اساتید عراقی این دانشگاه شاهد هستیم، دانشگاهیان اینجا تمایل بسیار زیادی برای ایجاد ارتباط با ایرانی ها دارند، اینجا بستر بسیار مناسبی برای تعامل و فرهنگ سازی بیشتراست.
یکی دختران عراقی می‌گوید: کاش می‌شد بتوانیم تعاملات علمی بیشتری هم با همدیگر داشته باشیم، یعنی ما بتوانیم از علم دانشگاه‌های ایران بیشتر بهره‌مند شویم، بتوانیم پایان‌نامه‌های مشترک یا دوره‌های علمی مشترک داشته باشیم.
دکتر زینب ملاسلطان رئیس جامعه‌الزهرای عراق یکی از همراهان اصلی این نمایشگاه است که هر از گاهی سری به نمایشگاه می‌زند و حتی با دانشجویانش جلسات کوتاهی هم در غرفه برگزار می‌کند.
وی تاکید دارد که ایران و عراق مشترکات زیادی دارند و ما برادر و خواهر ایمانی هستیم، امام حسین (ع) و عشق ائمه ما را دور هم جمع می کند. من از خانم دکتر بکایی رئیس دانشگاه الزهرای ایران و همکارانی که تشریف آوردند تشکر می کنم این دورهمی‌ها بر آیه خداوند مبنی بر تقوا و اخوت و برادری تأکید می کند و ما باید از این نوع جمع ها بیشتر داشته باشیم. دکتر ملاسلطان می‌افزاید: ما آرزو داریم که دولت عراق بتواند گام هایش را پشت سر گام‌های ایران بردارد و ما مایل هستیم که مثل زنان ایران بتوانیم حرکت رو به پیشرفت داشته باشیم. غرفه ایرانی این نمایشگاه وقتی شلوغ‌تر می‌شود که هنرمند خوش‌نویس ایرانی برای دختران عراقی خطاطی می‌کند، دختران عراقی صف می‌کشند تا استاد هنرمند برای نقشی بنویسد تا به یادگار ببرند. نمایشگاه عکس و نقاشی حاشیه غرفه هم چشم‌های زیادی را به خود مشغول کرده است، از جمله رئیس دانشکده هنر جامعه‌الزهرا و دانشجویانش را.
براساس این گزارش، هیاتی از دانشگاه الزهرا (س) در آستانه میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن به عراق سفر کرد و ضمن شرکت در دوره‌های ویژه و برگزاری جلسات متعدد، غرفه‌ای نیز در جامعه‌الزهرای عراق به مدت 2 روز داشت.

تلفن: 982188044040+
    فاکس: 982188035187+
    رایانامه:pr[at]alzahra.ac.ir
    آدرس: تهران، خیابان ده ونک، دانشگاه الزهرا ( س )