۱۴۰۳ جمعه ۲۹ تير

آیا ایمان به خدا عقلانی است ؟

ارسال شده در تاریخ 1400/09/09
آیا ایمان به خدا عقلانی است ؟

عنوان کتاب: آیا ایمان به خدا عقلانی است ؟
مولف: نرگس نظرنژاد
موضوع:خدا - اثبات

توضیحات: فصل او کتاب به معرض جایگاه و بستر تاریخی آرای "پلنتینگا" اختصاص دارد. در فصل دوم دیدگاه الوین پلنتینگا تحلیل و بررسی شده است. در این فصل دیدگاه‌های وی به دو جنبه سلبی و ایجابی، تفکیک و هر یک جداگانه تشریح شده است. منظور از جنبه سلبی، نقدهایی است که پلنتینگا بر رویکردهای رایج در عرصه معرفت شناسی و فلسفه دین وارد ساخته و مرا از جنبه‌ ایجابی دیدگاه‌های خاص وی است که تحت عنوان کلی معرفت شناسی اصلاح گردیده است. فصل سوم به نقد ارزیابی نهایی دیدگاه پلنتینگاه اختصاص دارد. گفتنی است که "نخستین بار..... فیلسوف معاصر آمریکایی الوین پلنتینگا اصطلاح معرفت شناسی اصلاح شده را به کار بست. وی در سال 1980 با قرائت مقاله‌ای تحت عنوان "اعتراض پیروان سنت اصلاح شده به الهیات عقلی" در انجمن فیلسوفان کاتولیک این اصطلاح را به میان آورد. وجه تسمیه این اصطلاح، ارتباط آن را با شاخه اصلاح شده یا کالونیستی مسیحیت است و در واقع این معرفت‌شناسی تا حد زیادی از سنت کلامی و دعاوی معرفت شناختی "جان کالون" ملهم است....".

تعداد صفحه:269
سال انتشار:1382
شابک : 9789646366558
انتشارات:دانشگاه الزهرا