۱۳۹۸ يکشنبه ۱۷ آذر
رویکرد کشور در دوران تحریم، می بایستی اقتصاد دانایی محور باشد و تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان زمینه‌ساز ورود به اقتصاد دانایی‌محور است
ارسال شده در تاریخ 1398/07/18
دکتر مهناز ملانظری : تحریم‌ها در نگاه دیگر، فرصت بزرگی است که اگر بهره لازم را از آن ببریم، می‌توان از ریشه پوسیده و سخت نفت قطع امید کرده در نتیجه این وابستگی شدید اما شکننده را نیز قطع کنیم.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) در کنفرانس بین‌المللی اقتصاد جهانی و تحریم‌ها که که صبح روز چهارشنبه 17 مهرماه 1398 به همت مرکز مطالعات و همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در دانشگاه الزهرا برگزار شد، ضمن خیرمقدم به وزیر امور خارجه کشور، دکتر محمد جواد ظریف و دیگر میهمانان ، اندیشمندان و دانشمندان داخلی و خارجی، از زحمات و تلاش‌های یک ساله مرکز مطالعات و همکاری‌های بین المللی، برای برگزاری این همایش قدردانی کرده و اظهار امیدواری کردند که بتواند برنامه‌های خود را به خوبی پیش برده و با طرح موضوع اقتصاد جهانی و تحریم‌ها به توسعه پژوهش در کشور کمک کنند.
دکتر ملانظری بیان کرد که دانشگاه‌ها نقش مهمی در کمک به مقابله با تحریم‌ها دارند و باید از ظرفیت‌های عظیم موجود در دانشگاه‌ها استفاده کرد. رویکرد به اقتصاد دانایی‌محور در این برحه حساس بسیار مهم و زمینه‌ساز آن تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان است. دانشگاه الزهرا برای این منظور 61 واحد فناور در مراکز رشد و 6 شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی کرده‌ است.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) گفت: باید نگاه دانشجویان را به رسالت مهمی که بر دوش دارند جلب کنیم تا برای سربلندی ایران تلاش مضاعفی داشته باشند.
سپس دکتر مسعود صدری‌نسب رئیس مرکز مطالعات همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم رئیس کنفرانس بین‌المللی «اقتصاد جهانی و تحریم‌ها» نیز از همکاری دانشگاه الزهرا(س) قدردانی کرده همجنین از دکتر حسین راغفر عضو هیات علمی گروه دانشگاه الزهرا که در یک سال گذشته، ریاست کمیته علمی را بر عهده داشته نیز سپاسگزاری نمودند.
دکتر صدری نسب گفت: مرکز مطالعات با هدف تسهیل و کمک به افزایش کیفیت و کمیت تبادل فکر و آرا بین پژوهشگران داخلی و خارجی، سالانه ده‌ها پروژه و ایده را به سرانجام می‌رساند. تحریم‌های ناعادلانه و سیاست‌های خصمانه دولت دونالد ترامپ، ما را بر آن داشت موضوع کنفرانس بین‌المللی سالانه را به تحریم‌ها اختصاص دهیم.
رئیس مرکز مطالعات همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: با توجه به ضرورت مقابله با تکانه‌های اقتصادی و ژرفابخشی به ذهن پژوهشگران، کمیته‌ای با پژوهشگران دانشگاه‌های مختلف کشور از جمله تهران، الزهرا و شهید بهشتی تشکیل و پیش‌نشست‌هایی برگزار شد.
صدری‌نسب خاطرنشان کرد: از آنجایی که ایران تنها کشوری نیست که تحریم علیه آن اعمال شده، میهمانانی از کشورهای کوبا و چین دعوت شده‌اند؛ اما به دلیل تحریم با استقبال کمی مواجه شد. البته صدها مقاله داخلی و خارجی به دست کمیته علمی رسیده که جای تقدیر دارد.

• رویکرد کشور در دوران تحریم، می بایستی اقتصاد دانایی محور باشد_0